Alkalmazott módszerek

Kapcsolatfelvétel

intelligens torna

Intelligens Torna®

Szinte túlságosan is egyértelmű, hogy a mozgásszervi problémákra a mozgás a legjobb gyógyír. Az Intelligens Torna célja kifejezetten a gyakori gerincproblémák oki szintű megoldása. A probléma egyik gyökere az, hogy pl. bizonyos gerincközeli izmok "kikapcsolnak", és így kompenzációk sora indul el, melyek különféle panaszokat, vagy csak rossz testtartást okoznak.

A különleges mozgásanyag személyre szabott, precíz ingereken alapul, és javítja a gerinc (sőt, az egész test) működését. Hatékony derékfájás, lumbágó, gerincsérv és más hasonló tünetek ellen.
Bárhol, bármikor végezhető, csak az új anyagot kell 1-2 hetente megtanulni. Az elért eredmények hosszú távon is fennmaradnak!

Kineziológiai tapaszolás

A kineziológiai tapasz hozzáértő kezekben, helyesen felhelyezve kiváló fájdalomcsökkentő, anyagcsere javító és mozgást támogató hatású.

Mivel nem maga a tapasz gyógyít (nincs benne hatóanyag), így kizárólag a helyes felhelyezés mellett van eredménye. A lényeg ugyanis az, hogy a mozgás felmérése után a különböző lefutásokkal és megnyújtásokkal olyan impulzust tudunk adni a szervezetnek, ami azt egy helyesebb működésre sarkallja.

kineziológiai tapasz
smr hengerezés

SMR hengerezés

Az SMR arról szól, hogy speciális eszközökkel (szivacshengerrel, labdával) a saját izmainkat masszírozzuk. A hengerrel vagy labdával lassan átgördülünk az izmokon, mely által gyorsul bennük az anyagcsere, a befeszült, összetapadt izomrostok és szövetek fellazulnak. Emellett komplex idegrendszeri hatása is van.

Ezáltal csökkennek az ízületi vagy izomfájdalmak és az izomláz, javul az általános közérzet, a "testműködés", valamint a sportteljesítmény. Nagy előnye pl. egy masszőrhöz képest, hogy egy SMR henger mindig várni fog otthon, és bármikor használható.

A helyes kivitelezés és gondolkodásmód itt is fontos, hogy valódi eredményeket érhessünk el.

Trigger-pont terápia

Egy jó szakember tudja, hogy maga a fájdalom csak tünet, az oka sokszor bizony máshol van. Erre kiváló példa a trigger-pont, mely tulajdonképpen egy kis csomó az izomrostokban, mely megakadályozza az izom helyes működését, és kisugárzó fájdalmat okoz.

Nem ritka, hogy az ízületi fájdalmakat a környező izmokban rejtőző trigger-pontok okozzák, pl. egy fejfájást a nyak ill. csuklyásizomban lévők. A trigger-pontokat nem egyszerű megtalálni, hiszen elhelyezkedésük mindig egyedi, de cserébe kezelésük sok esetben azonnali enyhülést hoz, akár rég fennálló problémák esetén is.

trigger-pont terápia
intelligens torna

Étrend & életmód

Az a helyzet, hogy az egészség egy szokás, és ha megbillen az egyensúly, akkor ott jó eséllyel van valamilyen "rossz szokás". Ez nem mindig egyértelmű, mert néha akár egészen banális dolgok képesek hosszú idő alatt komoly egészségügyi panaszokat okozni. Pl. volt már olyan, hogy egy szokássá vált, féloldalas ülés miatt lett valakinek vállfájdalma, vagy épp emésztési gondja (összenyomta vele a máját).

Az étrend javításával, vagy pár jól megválasztott táplálékkiegészítővel pedig jól támogathatjuk a terápiás folyamatot, hiszen a szervezet csak abból tud építkezni, regenerálódni, amit megadunk neki.

A siker kulcsa a helyes megközelítés és a rendszerben való gondolkodás képessége.

A siker kulcsa a helyes megközelítés és a rendszerben való gondolkodás képessége.

Tanulnál, fejlődnél?

Írj üzenetet

Telefonon is kereshetsz: +36 20 414 4230